Lees hier de soms zeer persoonlijke en kwetsbare reacties van stuk voor stuk prachtige vrouwen (en het idee dat jij niet prachtig zou zijn, is slechts een gedachtevergissing waarin je bent gaan geloven) waar ik het voorrecht van had om die op de een of andere wijze te begeleiden. 

“Ik ben op dit moment 19 kilo afgevallen, ik ben een heel ander mens en voel me letterlijk en figuurlijk lekker in mijn vel.” 


Ik had al een tijdje een abonnement op de nieuwsbrief en de manier waarop Sandra schrijft raakte bij mij elke keer weer de juiste snaar. Ik wilde graag afvallen, maar het lukte niet zo vanzelf. En door de verhalen van Sandra, dacht ik: ‘Zou ik dit ook kunnen zonder dieet?’ Op een bepaald moment was ik het dik zijn zo zat en zat ik letterlijk en figuurlijk niet lekker in mijn vel en toen heb ik me aangemeld. Ik vind het erg fijn om iedere dag een email te krijgen met een tekst die mij aan het denken zet of mij laat zien dat het goed is zo. Ook de maandelijkse sessies heb ik als erg zinvol ervaren. Hier kreeg ik handvatten aangereikt.

Ik heb erg veel geleerd, vooral ook over mezelf tijdens dit programma. Ik ben op dit moment 19 kilo afgevallen en zit veel lekkerder in mijn vel. Ik heb geleerd om niet op te geven en dat af en toe een terugval niet erg is, als je maar begrijpt waarom het mis is gegaan. Ook merk ik dat ik niet meer over mij heen laat lopen en dat ik mijn mening makkelijker geef en dat ik mensen anders ga zien.

Ik merk dat nu ik mijn afvaldoel heb bereikt het niet eens meer zo belangrijk was. In het begin van het programma ging het bij mij echt om het afvallen en gaandeweg is het beter in mijn vel zitten het belangrijkste geworden. Ik heb de begeleiding van Sandra als heel erg prettig ervaren, altijd een luisterend oor en in een sessie weet ze de juiste snaar te raken. Ze is erg professioneel. Sandra heeft mij laten zien dat ik er mag zijn zoals ik ben.  In eerste instantie was het bedrag een obstakel, maar het was fijn dat Sandra meedacht en met een oplossing kwam. 

Ik raad het programma zeker aan anderen aan! Ik zie wat het met mij heeft gedaan, ik ben een heel ander mens, ik voel me, letterlijk en figuurlijk, lekker in mijn vel. Blokkades worden opgeruimd en ik leer naar mezelf te kijken.

Judith Jansen, Zeddam
Judith Jansen, Zeddam

“Er zijn veel aspecten in mijn leven veranderd, zoals hoe ik naar mijzelf kijk en hoe ik mij laat zien aan anderen. Er is binnen mij veel geheeld waardoor ik verder kan gaan.”


Wat mij het meeste aansprak in het programma was de totaal andere benadering die Sandra had. Een benadering waarvan ik wist dat deze beter was. Ik heb alle diëten uitgeprobeerde, heb een personal coach gehad bij het sporten maar er kwam alleen maar meer aan. Dit kon niet aan een dieet liggen, er zat meer achter mijn overgewicht. Tijdens het eerste gesprek raakte Sandra al een heel groot punt aan waarvan ik wist hierdoor hou ik mijn gewicht in stand.

Mijn gewicht is niet veranderd, maar ik ben tijdens de cursus dan ook zwanger geweest en bevallen. Wel zijn er veel aspecten in mijn leven veranderd, zoals hoe ik naar mijzelf kijk en hoe ik mij laat zien aan anderen. Er is binnen mij veel geheeld waardoor ik verder kan gaan en ik heb tools gekregen om bepaalde manieren waarop ik reageer beter te hanteren. Er is een bewustzijn ontstaan tegenover mijzelf en mijn leven is erg veranderd doordat ik meer zeg wat ik wel en niet leuk vind en ook waarom.

Aanvankelijk was er een obstakel op het moment dat ik er over nadacht om mee te doen. Allereerst: ik heb al zoveel gedaan, waarom nu weer iets. Maar ik had meteen het gevoel dat dit anders kon zijn dan andere afvalprogramma’s. Daarnaast was de prijs een heel groot struikelblok omdat wij het financieel niet breed hebben, maar ik ben er toch voor gegaan.

Ik heb absoluut geen spijt dat ik hieraan ben begonnen en zou het zoveel andere mensen aan willen raden om op deze manier met je overgewicht om te gaan. Maar wel aan de mensen die verder willen kijken. Ik zou het sommige mensen om mij heen heel erg gunnen om op een andere manier naar leven en zichzelf te kijken en andere inzichten te ervaren over diëten, jezelf steeds naar beneden halen en jezelf geweld aandoen. Ik heb de begeleiding door Sandra als heel fijn ervaren. Het is super om te kunnen vertellen en leren zonder dat iemand over je oordeelt. Het was fijn om te weten dat ik Sandra altijd kon bereiken en mijn vragen kon stellen en soms was alleen al die wetenschap voldoende. De liefdevolle benadering van Sandra was mij zeer dierbaar, zeker omdat het een hele kwetsbare tijd is geweest door alles wat er naar boven kwam.

Ik heb deze cursus gezien als een reis. Een reis door een heel diep dal, dat wel, maar met de wetenschap dat je er beter uitkomt. Ik ben heel erg blij dat ik dit heb kunnen doen en ook daarin voor mijzelf heb gekozen. Dat ik het als kado aan mijzelf heb gegeven om mijzelf te leren kennen en anders naar mijzelf te kijken.

Wendy Keijzer, Broek Op Langedijk

“Bij jou voelde ik voor het eerst echt bewust dat ik echt goed ben zoals ik ben, waar ik nu ben – bijna zonder schuldgevoel – had ik nooit kunnen dromen, je bent mijn redding geweest.”


Totaal in paniek en hulpeloos heb ik jou gebeld. Weet het nog als de dag van gisteren. Had je voice mail ingesproken, je belde me gelukkig snel terug. Ik was gelukkig snel welkom bij je. De eerste keer dat ik bij je kwam voelde meteen goed, ik heb nooit getwijfeld of de therapie bij jou een goede stap was, dat voelde ik zo wel, het voelde goed. Ik herinner me dat je 1 van de eerste keren al heel ontnuchterend was over het te behalen doel, namelijk dat we ons niet altijd goed kunnen voelen, maar dat de kunst is om minder fijne gevoelens te accepteren en erin te durven zijn.

Wat ik altijd erg fijn heb gevonden zijn jouw persoonlijke verhalen die je met me deelde. Zo wist ik ook dat jij je nachten erg rot gevoeld heb. Wanneer ik me dan weer eens paniekerig voelde s nacht gaven jouw ervaringen mij moed om mijn gevoelens te durven voelen. Ik heb duidelijk jouw empathie naar mij toe gevoeld, bij jouw voelde ik voor het eerst echt bewust dat ik echt goed ben zoals ik ben, je hebt me nooit afgewezen om wat ik vond, voelde, dacht, zei etc. Jij deed intuïtief wat goed voor me was en deed dat met veel enthousiasme. Je voorstel om eens te masseren vond ik mega eng, maar is uiteindelijk heel goed geweest om mijzelf aan jouw te laten zien, lees toe te vertrouwen.

Ik heb nooit durven denken wat de stap om hulp te zoeken mij zou brengen, namelijk een heel ander Zijn. Wat vond ik het heerlijk om naar je te luisteren als je precies de goede woorden vond om te vertellen over bewust zijn, het filmdoek, dat wat weet dat ik niet weet… Ik heb veel vertrouwen in mezelf gekregen, ik voel me eigenlijk ook volwassen geworden. Echt zonder jouw openheid over je eigen situatie, je tomeloze geduld, de rust die je me gaf en de tijd die ik er voor kon nemen heeft me kunnen laten komen waar ik nu ben, zo bijna zonder schuldgevoel, dat had ik nooit durven dromen. Ik weet dat ik nog vaak lastige situaties en gevoelens zal ervaren, maar ik zie ze nu als een uitdaging, een kans om mijn diepste zijn te ontdekken. Je bent de brug geweest naar mij mediteren, zonder jouw had ik daar nooit voor open gestaan en de uitnodigingen niet begrepen. Mediteren geeft mij tijd voor bezinning, bewust zijn van dat wat weet.

Dat ik jouw gevonden heb is een groot kado, ik durf best te zeggen dat je mijn redding bent geweest, zo voelt het echt. Vaak vind ik het heel eng om er aan te denken hoe ik me gevoeld heb en dan met name dat ik daar geen raad mee wist, al wist ik toen natuurlijk niet dat ik er niets mee hoefde….. Dat weet ik nog van het begin ik had het gevoel dat ik steeds iets moest met die nare gevoelens, maar ik hoefde ze alleen te zien. Wat me ook bij blijft is het vertrouwen wat je in me had, soms was ik zo in paniek dat ik me zorgen maakte om mezelf, die zorg heb ik bij jou nooit gevoeld, alleen vertrouwen en rust dat het goed was zo…Dank.

Deze tekst komt van een vrouw die om redenen liever anoniem blijft, maar is wel met haar toestemming geplaatst.

Anoniem maar met toestemming geplaatst

“Ik plunder ‘s nachts niet meer de koelkast, ben vier kilo afgevallen en zit lekkerder in mijn vel.” 


Wat het mij heeft gebracht is dat ik sinds een flink aantal weken niet meer ‘s nachts de koelkast plunder. Dit heeft me slapeloze nachten opgeleverd….en heb het volgehouden. Verder heeft het me opgeleverd dat ik meer ben gaan genieten van datgene wat ik eet. Als ik dan minder eet dan wel datgene wat ik ook echt lekker vind. 

Ik ben tot nu toe 4 kg afgevallen. Ik zit lekkerder in mijn vel en hoor van anderen dat ik er goed uit zie. Dat laatste heb ik al heel lang niet meer gehoord. Ofwel zoals ik me van binnen voel, ziet een ander aan de buitenkant.

Constance Melissen, Elst
Constance Melissen, Elst

“Ik voelde me levensmoe en lusteloos. Door het programma overleef ik niet meer. Ik voel, ik leef, ik ben… zoals ik bedoeld was te zijn.”


Voordat ik met het Briljant programma startte had ik last van de zoektocht naar mezelf, was de hele dag negatief bezig met eten,  voelde me levensmoe en lusteloos. Het programma kwam precies op het juiste moment op mijn pad en in eerste instantie sprak vooral de spirituele leidraad sprak mij aan.

De gesprekken vond ik verhelderend en leerzaam, maar vooral liefdevol. De liefde die door de telefoon voelbaar was, haar wijsheid. Sandra geeft je het gevoel te mogen zijn wie je bent, haar rust, haar vertrouwen. Ze heeft me gereset zeg ik wel eens, ze heeft me geraakt tot in het diepst van mijn wezen en dat voel ik nog elke dag…  een uniek mens. 

De ontmoeting met Sandra heeft in mijn leven heel veel teweeg gebracht, volledig omgegooid eigenlijk. Zij leerde mij los te laten, ze leerde me te ademen en voluit te leven.

Ik heb een hele andere kijk op alles wat er in mijn leven voorbij komt. Ik maak totaal andere keuzes op alle vlakken. Ik heb een nog liefdevollere relatie met mijn man en kinderen, ik ben niet meer bang de waarheid te spreken, niet meer bang om voor mezelf te kiezen en nee te zeggen. En ik ben bijna 8 kilo afgevallen en van maat 50 naar 46 gegaan.


Door het programma overleef ik nu niet meer. Ik voel, ik leef, ik ben… zoals ik bedoeld was te zijn. Het is een heerlijk gevoel… een mooi mens is op mijn pad gekomen en daar ben ik eeuwig dankbaar voor.

Ingrid Boer, Kwakel

“Een half jaar Licht Op Je Zelf met Sandra heeft mijn leven voorgoed veranderd!”


Ik weet niet waar ik moet beginnen om te vertellen wat deze Licht Op Je Zelf reis mij heeft gebracht. Een half jaar Licht Op Je Zelf met Sandra heeft mijn leven voorgoed veranderd! Ik worstelde al meer dan 25 jaar - vanaf mijn tienerjaren - met eten en mijn gewicht. Ik had veel last van negatieve gevoelens en zelftwijfel, ondanks dat de buitenwereld een zelfverzekerde vrouw zag. De unieke spirituele benadering van Sandra heeft mij zoveel inzicht gegeven in mijzelf en hoe ik eten gebruikte om met lastige situaties om te gaan... of liever uit de weg te gaan. Ik wenste dat ik het járen geleden al had ontdekt, na zoveel dingen te hebben gedaan, die voor mij allemaal niet tot de kern gingen. Waarin ik mij niet echt gezien voelde. En ondanks dat het een hele investering was, kan ik nu op het eind alleen maar zeggen dat het elke cent meer dan waard was. Hoe ik me nu voel en wat ik heb ontdekt, is niet in geld uit te drukken. Dat neem ik de rest van mijn leven met mij mee als een groots kado. 

Ik heb het gevoel alsof ik heel wat heb opgeruimd en voel me innerlijk zoveel lichter en bevrijd van negativiteit die ik vooral zelf creëerde met mijn negatieve gedachten. Alles lijkt anders. Op mijn werk voel ik mij nu écht in mijn kracht staan en functioneer ik veel beter, omdat ik mij nu écht durf te laten zien en mijzelf durf te zijn (ik geef leiding aan een team van meer dan 100 medewerkers), in plaats van dat ik deels doe alsof. In mijn relatie durf ik mij veel kwetsbaarder op te stellen, slik ik dingen niet meer weg, schaam ik mij niet meer voor mijn lichaam en staan mijn man en ik veel dichter bij elkaar. Mijn man heeft me ook heel erg gesteund in dit traject en was altijd erg geïnteresseerd, ondanks dat hij niet altijd mee kon in de spirituele visie 🙂 

Ik had het nooit gedacht en ook nog nooit eerder zo ervaren, maar in de loop van het traject ontdekte ik dat ik echt kon voelen dat ik van mijzelf houd. Of ik nu wel of niet zou afvallen. Eigenlijk was dat ook helemaal niet meer belangrijk. Ik vind het jammer dat onze reis samen ten einde is, maar ik verheug me ook op de weg voor me en alles wat ik heb geleerd om met vertrouwen deze reis aan te gaan. Heel veel dank en liefs, Sandra!

Daphne van Hoven, België
Daphne van Hoven, België

“Ik heb geleerd betere keuzes te maken en dat hoeft niet alleen te gelden voor eten.”


Het programma heeft mij vooral de herkenning gebracht dat er meer mensen met dingen worstelen, ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen en herkenning wanneer ik vast zit in een maalstroom van gedachten en er (proberen) uit te stappen. Ik eet meer kruiden en groenten en heb meer variatie in mijn ontbijt en lunch. Ik heb geleerd betere keuzes te maken en dat hoeft niet te alleen te gelden voor eten.

Barbara Bartels
Barbara Bartels

“Deelnemen aan het programma geeft je een enorme vervulling in het leven. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en dan wordt gewicht een bijzaak.”


Ik maakte mij zelf altijd druk over hoe ik eruit zag, wat een ander van mij vindt. Dat is erg lastig omdat je dan zaken buiten jezelf zoekt. Het grootste probleem wat ik ervaarde was mijn overgewicht.

Het meest waardevolle om deel te nemen aan Licht Op Je Zelf programma is toch wel dat ik het mijzelf gunde. Ik heb een super investering aan mij zelf cadeau gedaan. Ik ben mij bewust geworden dat ik niet alleen met eten vervuld wil worden. Ik ben gaan onderzoeken wat ik dacht en ben mij toen gaan afvragen of dit de waarheid voor mij was. Daarin kwamen mooie dingen naar boven die ik altijd voor waarheid had aangenomen en waar ik nu achter kwam dit niet klopte. Hierdoor groeide het bewustzijn en het werd rustiger in mijn hoofd (gedachten). Het heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Hierdoor voel ik mij zeker en krachtig.

Deelnemen aan het Licht Op Je Zelf programma geeft een enorme vervulling in je leven. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en dan wordt je gewicht een bijzaak. Door bewuster om te gaan met wat je denkt, maak je keuzes die voor goed voor je voelen vanuit een voelend weten in plaats van een denkend weten. Ik ben dankbaar dat Sandra op mijn pad is gekomen. Het is fijn om liefdevolle ondersteuning te mogen ontvangen en nu bewust liefdevol en met begrip naar mij zelf kan en durf te kijken. Dank je wel voor de vervullende inzichten.

Herman Dubbelmans, Ulvenhout

“Mijn leven is veranderd, ik ben 19 kilo afgevallen en meer mijzelf geworden.”


Deelname aan het Briljant programma heeft mijn leven veranderd! Eerst was ik wat sceptisch om begeleid te worden via skype, maar doordat ik in het buitenland woon was dat de enige manier en het belangrijkste… het heeft gewerkt! Want niet alleen ben ik 19 kilo afgevallen zonder enig moment het gevoel te hebben dat ik aan het diëten was, ik ben er vooral zelf heel erg door veranderd. Daarmee bedoel ik dat ik het gevoel dat ik meer mijzelf ben geworden. Ik sta veel eerlijker, zekerder en rustiger in het leven. Ik haal mijzelf nauwelijks nog naar beneden (deed ik heel veel). Hierdoor is ook de relatie met mijn man beter geworden. Ik heb geleerd hoe ik met stressvolle situaties kan omgaan en niet meer hoef weg te vluchten in snaaigedrag. 

Het is niet altijd makkelijk om te durven voelen wat er mij leeft en dit te zeggen, maar het is ook een bevrijding om het te laten zijn. Ik heb het gevoel dat ik er nog niet ben om helemaal mijzelf te zijn (waarbij Sandra mij telkens weer geduldig uitlegt de vergissing uitlegt waarom ik geloof niet mijzelf te zijn) Ik wil graag nog meer kilo’s afvallen en ik heb er alle vertrouwen in met de Licht Op Je Zelf® stappen die ik heb geleerd tijdens dit programma. Dank je wel Sandra!

Simone Grutters, Spane
Simone Grutters, Spane

“Ik ben van maat 52 naar 44/46 gegaan en 20 kilo afgevallen. Het (programma) heeft veel veranderd in mijn leven, niet alleen in mijn eetgedrag.”


“Ik ben begonnen met het persoonlijke begeleidingsprogramma om lekkerder in me vel te zitten, en gezonder te leven. Het ging vaak mis emotioneel en dan greep ik naar eten. Het programma heeft mij meer inzicht gegeven, daardoor zit ik lekkerder in mijn vel. Ik kan weer leuke kleren aan, denk veel positiever over mijzelf en zie alles niet meer negatief in zoals eerst.

Ik denk echt dat ik als dit programma niet gedaan zou hebben, ik nog zwaarder zou zijn geweest en depressief zou zijn geworden. Het heeft veel veranderd in mijn leven, niet alleen in mijn eetgedrag. Dankzij de begeleiding van Sandra heb ik veel meer inzicht gekregen in wat ik eet en waarom ik eet. Ik ben vooral veel bewuster geworden van wat ik in mijn mond stop en ik let nu veel beter op. Ik ben van maat 52 naar 44/46 gegaan en 20 kilo afgevallen.

Wat ik heel fijn vond, was dat Sandra echt naar mij luisterde, waardoor ik mij gehoord voelde. Ik kan het iedereen die worstelt met  eten aanraden omdat ze het positieve in je naar boven weet te halen en je er lekkerder door in je vel komt te zitten.”

Mellanie Buser
Mellanie Buser

“Met mijn gewicht gaat het vanzelf goed komen, ik ben al mooi op weg. Maar het valt in het niet bij de andere dingen die op dit moment via Sandra op mijn pad zijn gekomen.” 


“Het programma trok me meteen omdat ik ook wel door had dat een deel van mijn gewichtsprobleem zich niet alleen met een dieet liet oplossen. Ik was trouwens helemaal klaar met al die diëten, dat ga ik echt nooit meer doen. Sandra heeft me geholpen om tot een aantal hele waardevolle inzichten te komen. Vooral dat we ons identificeren met ons eigen verhaal en geloven dat dat verhaal waar is. Heel erg bevrijdend om dat los te kunnen laten. Ik heb de gesprekken als heel waardevol ervaren en daar heb ik het meest aan gehad, nadat ik Sandra’s boek had gelezen. De dagelijkse affirmaties vond ik ondersteunend. Ik ben een stuk relaxter geworden, kan eindelijk weer eens blij zijn met mezelf en ik hoef niet meer overal wat van te vinden. Ik doorvoel dat je niet gelukkig kan worden maar alleen gelukkig kunt zijn. Dan vervalt een heleboel waarvan ik altijd dacht dat het nog moest. Met mijn gewicht gaat het vanzelf goed komen, ik ben in iedere geval al mooi op weg. Maar het valt in het niet bij de andere dingen die op dit moment via Sandra op mijn pad zijn gekomen. Het moment was kennelijk daar! Dank je wel.”

Marlëlle, Utrecht

Eten is voor mij een gevolg van op andere vlakken niet goed voor mezelf zorgen. Nu ben ik daar meer alert op en kan ik tijdig ingrijpen of situaties voor zijn.”


“Een tijdje geleden ben op advies van een voedingsdeskundige naar Sandra gegaan om mijn denken over eten onder de loep te nemen. Ik was toen in korte tijd 10 kilo afgevallen, maar het wilde niet meer. Ik voelde een blokkade en wist dat ik op een andere manier verder moest. Na een gesprek met Sandra waarin mij vooral haar nuchtere kijk op dingen aansprak, besloot ik het traject bij haar voort te zetten. 

Vrijwel direct aan het begin, waarbij ik vooral gekeken heb naar mijn eetgewoonten (wanneer ik at en waarom), kwam er rust in mijn eetgedrag. Ik hoefde immers alleen maar te observeren, zonder oordeel te zien wat er gebeurde. Daardoor had ik geen behoefte meer aan snaaien en impulsaankopen. Toen ik voor mezelf het patroon door begon te krijgen kon ik eerder ingrijpen, dus de moeilijke momenten voor zijn. Bij mij is dat vooral drukte, weinig slapen, te weinig Me-time. Ook emoties kon ik heel goed wegdrukken/ weg beredeneren, mijn gevoelskant was behoorlijk naar de achtergrond geraakt. Ik had geen connectie tussen mijn denken en mijn lijf.

In die tijd viel ik nog niet echt af, er kwamen zelfs een paar kilo bij, maar dat vond ik niet erg. Langzaam aan kreeg ik een balans tussen voelen, observeren en eten. Op een dag was het observeren genoeg, ik werd rusteloos van het passieve, tijd om aan te pakken. Ook daarin heb ik een ommezwaai gemaakt, ik wilde altijd gaan voor snelle kilo’s, maar gaande weg merk ik dat ik me fijner voel wanneer het langzaam gaat. Nog steeds vind ik dat een van de moeilijk dingen. Ik wil graag dingen af hebben en met een lang traject, duurt dat ook langer, ik blijf dan een beetje bang dat ik het niet volhoud, maar gek genoeg is er niks om vol te houden, want hoe het nu gaat, gaat het goed. Ik val (langzaam dus) af, kom niet meer aan en tegelijk heb ik geen beperkingen in wat ik wil eten.

Grappig om te merken was, dat het eigenlijk allemaal niet zo om het eten gaat. Eten is voor mij een gevolg van op andere vlakken niet goed voor mezelf zorgen. De triggers maakten dat ik teveel at, snaaide en niet bewust at. Nu ben ik daar meer alert op en kan ik tijdig ingrijpen of situaties voor zijn. Ik veroordeel mezelf niet meer wanneer het anders gaat dan ik eigenlijk zou willen. Ik ben blij dat ik met hulp van Sandra deze weg ben ingeslagen, het is een mooie reis naar binnen. Sandra, dank je wel.”

Martine van Hal, Pannerden
Martine van Hal, Pannerden

“Het heeft heel veel over mijzelf opgeleverd, ik ga hierdoor heel anders met mijzelf en met eten om.”


Toen ik over het programma las was ik enthousiast. Ik heb al veel geprobeerd met betrekking tot eten. Was afgevallen en weer aangekomen. Diep van binnen wist ik dt gewoon afvallen niet de oplossing was. Dit zit van binnen en dar wil ik iets aan doen. Niet terug kijken maar vooruitkijken. Wat kan ik doen om het beter te laten gaan. Ik kon niet inschatten wat het zou gaan kosten en of ik dat er voor uit zou willen geven. Nadat ik het intake gesprek had gehad en meer over het programma had gehoord was ik er van overtuigd dat ik dit wilde starten en waren de kosten minder belangrijk.

Het meest waardevolle aan het programma is dat ik meer bij mezelf gekomen. Ik heb leren luisteren naar mijn gevoel, laat gevoelens komen, zorg beter voor mezelf, heb rust in mijn hoofd, werk effectiever. Allemaal andere dingen die zijn ontstaan. ik ga anders met eten om, heb rust in mijn hoofd. Geniet van iets lekkers, kies dat bewust en het smaakt dan lekker. Voorheen nam ik bijvoorbeeld veel chocola en vond dat niet eens echt lekker. Nu geniet ik er van.

Wat ik ook leuk en waardevol vond was de dag en de tweedaagse met elkaar Daarnaast de inspiratiemail, het ene is belangrijker dan het andere voor me geweest maar ik heb daar echt iets aan gehad. Vooral ook om me zelf soms even scherp te stellen. Het programma heeft mij vooral rust, voelen, beter mijn tijd inplannen en eten waar anderen bij zijn opgeleverd. Voorheen snoepte ik vaak alleen en nam niet meer als er anderen bij waren. Nu kies ik er regelmatig voor om mee te doen.

Ik zou dit zeker aanraden omdat het heel veel over mezelf heeft opgeleverd, ik ga hierdoor heel anders met mezelf en met eten om. Ik vind de persoonlijke coachingsessies heel erg waardevol en belangrijk. Ik wil jou, Sandra bedanken voor je niet aflatende interesse, de tips, het meedenken en het luisteren. Mijn leven ziet er hierdoor anders uit.

Marion, Utrecht

“Ik ben 11 kilo afgevallen en heb veel geleerd en zelfinzicht gekregen.”


Ik raad dit programma aan iedereen aan, want ik heb veel geleerd, vooral hoe ik zelf in het leven, denken, voelen en eten sta. Ik heb meer zelfinzicht gekregen, dat wat langzaam gaat meer grond vat en het heeft me het inzicht opgeleverd dat ik zelf belangrijk ben.Het was fijn dat er een gevoel van veiligheid aanwezig was.  Ik ben 11 kilo afgevallen en eet meer met regelmaat, vers en zelf gekookt. 

Anita Stokman, Zevenaar
Anita Stokman, Zevenaar

“Het voelt alsof ik mijzelf heb teruggevonden. In deze rust merk ik dat de kilo’s er bijna als vanzelf afgaan.”


“Sandra’s begeleiding heeft mij geholpen mij te bevrijden van een jarenlange worsteling met mijn gewicht en eetpatronen. Ik heb verschillende strategieën aangereikt gekregen waarmee ik nu op een veel gezondere en effectievere wijze kan omgaan met triggers in mijn leven die maakte dat ik vluchtte in eten. Ik had nooit geleerd hoe ik op een goede wijze met stressoren in mijn dagelijkse leven kon omgaan. Het meest bijzondere was wel het besef dat juist in deze moeilijke momenten de kans lag mij hiervan te bevrijden. De methoden zijn heel simpel en vooral ontzettend liefdevol.

Het voelt alsof ik mijzelf heb teruggevonden. In deze rust merk ik dat de kilo’s er bijna als vanzelf afgaan. Eten zal denk ik altijd een aandachtspunt voor mij blijven, het is ook een signaal als het ‘niet goed’ met mij gaat. Maar ik heb nu het vertrouwen dat ik er op een goede manier mee kan omgaan.”

Lotte B., Antwerpen (België)
Lotte B., Antwerpen (België)

"De workshop van Sandra heeft me ontroerd en me erg met mijn eigen patronen en valkuilen geconfronteerd."


De workshop van Sandra heeft me ontroerd en me erg met mijn eigen patronen en valkuilen geconfronteerd. Met name als het gaat om het onvoldoende luisteren naar wat mijn lichaam mij aangeeft. Het heeft mij de stimulans gegeven om een nieuw dagboekje voor mijn gedachtespinsels over eten te kopen en echt met mezelf hierin te duiken en deze reis met mezelf aan te gaan.”

Sharon

“Ik voel me vrij van het eeuwige geworstel met eten. Ik ben de baas en niet het eten.”


De begeleiding door Sandra heeft mij heel veel gebracht, in heel veel opzichten. Sandra is een warme hartelijke vrouw met gevoel voor humor. Ik voelde mij erg op mijn gemak en nooit had ik het gevoel dat wat ik zei gek, raar of dom was. Achteraf zeg ik: ‘Het allemaal zo eenvoudig en simpel, maar op het moment dat je geen uitweg ziet en gevangen bent in je eetproblematiek, dan lijkt een uitweg zo enorm ver weg en ingewikkeld.’ En dat was bij mij dus het geval. Ik heb enorm geworsteld met eten en niet eten. En dan vooral met iets ‘niet mogen eten’.

Nu, na de begeleiding, voel ik mij vrij van de eeuwige worsteling met eten. Mijn houding ernaar toe is veranderd. Voorheen ‘overkwam’ het me vaak dat ik pas na het eten iets dacht van: ‘Jee, wat heb ik allemaal in mijn mond gestopt?’ Dat ging dan altijd gepaard met heftige schuldgevoelens. Nu staat het los van mij. Ik kan er van een afstandje naar kijken. Dat levert mij heel veel op. Ik ben nu de baas en niet meer het eten. Ik beslis of ik iets wil eten; het is nu een bewuste keuze. De spirituele oefening helpt mij om de juiste keuze te maken.”

Leyla Cimen, Duiven

“Ik leerde mijzelf weer te accepteren, kook weer voor mijzelf en ben in contact gekomen met het ‘weten.”


Ik koos voor spiritueel afvallen omdat ik het gevoel had dat ik daarmee toegang zou krijgen tot veel diepere lagen in mezelf. De vraag die ik voorafgaand aan het traject had luidde ‘hoe komt het dat ik zo slecht voor mezelf zorg?’ Mijn grootste probleem was namelijk niet dat ik teveel at, maar juist te weinig.  Sandra heeft mij laten voelen hoe ik toegang kon krijgen tot mijn kern. Doordat alles er ‘gewoon’ mocht zijn, ik volledig door haar geaccepteerd werd, leerde ik mezelf weer te accepteren.

Door Sandra’s begeleiding heb ik structuur in mijn dagen gekregen, kook ik weer voor mezelf, accepteer ik wat er in het moment is en dat het oké is wat er is. Ik heb geleerd om mijn gedachten en gevoelens (veel verder dan alleen over eten) te accepteren zoals zij komen en ze te laten voor wat ze zijn. Ik hoef mij er niet mee te identificeren, me er niet mee te verbinden. Door Sandra’s begeleiding ben ik in contact gekomen met ‘het weten’. Vanuit ‘het weten’ kan ik waarnemen hoe ik mezelf saboteer en kan ik voelen wat er wil gebeuren in plaats van mezelf te saboteren.

De coaching van Sandra heeft op allerlei andere gebieden in mijn leven een positief effect. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ‘spiritueel afvallen’ op mijn pad kwam.

Veron Goemans
Veron Goemans

“Ik ben mij bewust geworden van mijn eetpatronen en waarom ik te veel eet.”


Ik ben mij bewust geworden van mijn eetpatronen en waarom ik te veel eet. Ik ben erachter gekomen dat een dieet niet werkt, maar dat bewust met eten omgaan en beweging de oplossing is voor mij. De begeleiding van Sandra heb ik heel prettig gevonden. Zij zette mij vooral aan het denken en liet mij de dingen op een andere manier bekijken.”

Gea, Doorwerth

Over het online zelfstudie programma...


“De dagelijkse mails Licht op je Zelf zijn helemaal super. Ik bakte er tot dit moment helemaal niets van, en deze mails zetten me ertoe aan om bewust te worden.”

Ans Neeleman
Ans Neeleman

“Ik ben 12 kilo afgevallen, ik was diep ongelukkig toen ik het programma begon en kwam er licht en gelukkig uit!”


Járenlang heb ik geworsteld met diëten, gejojo, schuld- en schaamtegevoelens en een negatief zelfbeeld. Ik ontdekte tijdens de coaching dat mijn relatie met eten heel veel te maken had met vervelende dingen die er in mijn jeugd zijn gebeurd. Ik at uit troost, maar ook om mijzelf onaantrekkelijk te maken.   In het programma heb ik geleerd hoe ik mijzelf kan voeden met wat ik écht nodig heb. Heb ik ontdekt welke overtuigingen mij belemmeren en ervaarde ik bij Sandra voor het eerst een onvoorwaardelijke veiligheid om al mijn diepere gevoelens te laten zien. Ik heb het programma verlengd met een half jaar, omdat ik mijzelf dit wilde gunnen en er veel ballast verwerkt moest worden.

Ik kan niet zeggen hóe dankbaar ik ben dat ik dit heb gedaan. Ik ben 12 kilo afgevallen, maar dat vind ik het niet eens het belangrijkste. Ik zit eindelijk lekker in mijn vel! Ik was diep ongelukkig toen ik aan het programma begon en ik kwam er gelukkig uit! Ik raad het IEDEREEN aan. DOEN!!!

Simone Wittenberg, Breda
Simone Wittenberg, Breda

“Ik ben momenteel 5 kilo afgevallen, dit programma gaat om zoveel meer dan alleen minder kilo’s.”


Een ruwe diamant; gedolven tussen de rotsen en uit de aarde ontspringend. Een ruwe diamant wordt ontdaan van de waardeloze buitenkant en langzaam maar zeker geslepen en gepolijst tot zijn uiterlijke vorm. Ik was bezig de stenige waardeloze buitenkant groter en steviger te maken. Het barricaderen van de mooie schone binnenkant.

De Licht Op Je Zelf Case Study heeft een belangrijke en grote eerste stap gezet in het me ontdoen van deze barricade. Van de waardeloze ballast die ik nu nog meesleep. En dat is eng, soms doodeng. Gelukkig staat Sandra dan weer klaar met praktische tips en een luisterend oor. Daarna kan ik verder met stappen zetten. Soms ook een stapje terug om weer drie stappen vooruit te doen. Maar ik ben bezig, bezig met stappen te zetten zodat mijn buitenkant meer en meer gaat passen bij mijn stralende binnenkant die ondertussen ook afgestoft en opgepoetst is.

Ik voel nu waar ik behoefte aan heb en eet dat.Ik ben daardoor momenteel  5 kilo afgevallen en ben veel bewuster aan het eten.  Ik wens iedereen niets minder dan deze ontdekking. Een en een is hier werkelijk drie! Ik raad dit programma anderen aan. Meteen doen! Het brengt zoveel meer dan alleen minder kilo’s!

Bianca Minderhoud
Bianca Minderhoud

“Ik voelde me niet alleen gesteund maar vooral ook begrepen. Ik heb genoten van de waardevolle sessies”


“Kun je de weerstand accepteren zoals het is?” vroeg Sandra mij. Dat is één van de mooiste vragen die zij mij heeft kunnen stellen. De eeuwige strijd met de werkelijkheid daar werd ik toch moe en gestresst van. Mijn medicijn was vooral chocolade eten… In een onrustige periode in mijn leven heb ik de liefdevolle begeleiding mogen ontvangen van Sandra. Door haar eigen ervaringen en verhalen voelde ik me niet alleen gesteund maar vooral ook begrepen. Ik heb genoten van de waardevolle sessies waarbij alles gewoon mocht zijn!”

Priscilla, Nijmegen

“Elke sessie was telkens weer een eyeopener voor mij."


 Het feit dat alles er helemaal mocht zijn, heeft mij zoveel rust gegeven en ‘beren op de weg’ doen oplossen. Ik had al een paar keer tevergeefs traditionele therapie gehad en verschillende diëten en afslankprogramma’s geprobeerd, maar dat heeft mij bij lange niet geholpen als de begeleiding door Sandra. De wereld ziet er sindsdien heel anders uit… veel beter! En de overtollige kilo’s? Die verdwijnen nu stapje voor stapje. Dank je wel!!”

Suzan Grotenbroek
Suzan Grotenbroek

“Zelfs mijn man raakt er door geïnspireerd…”


“Ik ervaar de dagelijkse mails als heel positief en zinvol! Zelfs mijn man raakt er door geïnspireerd wat resulteert in een hele positieve stimulans bij ons beide om er mee om te gaan en het gewoon te doen! Het werkt dus wel, die nuchtere kijk op alle excuses die we ons zelf altijd geven als het om eten gaat 🙂 Dank dus voor je geweldige nuchtere inspiratie en kijk op de zaak, in plaats van voorgeschreven eetpatronen en recepten. Een hele verademing!”

Christel Raats

“Het afvallen voelt als bonus bij alle andere verbeteringen in mijn leven.”


Aanvankelijk was er ongeloof of dit programma echt zou werken. Ik ben mij echter tijdens dit programma bewust geworden van mijn spirituele en mentale beperkende overtuigingen. Ik ben bewust gezond gaan eten, heb geen vreetbuien meer en ik kan vrij makkelijk weerstand bieden aan ongezond eten. Ik ben hierdoor 6,5 kilo afgevallen. Ik ben erg blij dat ik heb meegedaan. Het afvallen voelt als een bonus bij alle andere verbeteringen in mijn leven. Ik sta veel steviger in het leven, ben veel meer mijzelf geworden. Het programma heeft mij meer zelfwaardering en zelfacceptatie gegeven. Ik raad het zeker aan anderen aan omdat het werkt.

Annemieke Muis, Culemborg
Annemieke Muis, Culemborg

“Ik raakte midden in mijn voelen, door Sandra ben ik bij mijzelf gekomen. Opvallend zijn de opmerkingen van mensen om mij heen hoe goed ik eruit zie.”


Toen ik al surfend over het net Sandra ‘tegen het lijf liep’ was ik gelijk geïntrigeerd door haar aanpak en manier van communiceren. Ik wilde graag met haar werken maar ze woont meer dan 2 uur rijden van mijn huis. Ik heb toen eerst haar boek gekocht en ja toen wilde ik toch echt meer weten. We gingen aan de slag via Skype, en dat bleek een prima oplossing. Sterker nog, vanuit mijn eigen werkkamer thuis in de avonduren was agenda-technisch voor mij eigenlijk ideaal.

Door de gesprekken met Sandra raakte ik midden in mijn voelen. Door haar programma en onze gesprekken kwam ik mijn belemmerende overtuigingen tegen. Confronterend, maar ook enorm waardevol. Door haar ben ik bij mijzelf gekomen. Ik ben nu afgevallen naar 1 kledingmaat minder. 

Veel opvallender zijn de opmerkingen van veel mensen om mij heen die me een tijdje niet hebben gezien: ‘Wat zie je er goed uit, je lijkt veel jonger, heb je een vriend?’ (NB ik ben getrouwd hihi) Ik heb door genoeg bagage meegekregen om verder te gaan met dit prachtige proces. Dankjewel Sandra.

Margaret, Groningen

“Ik val af, zonder stress en honger!”


“Hoewel ik me al jaren bewust was van mijn mentale kronkel ten aanzien van afvallen, hebben de oefeningen van Sandra tijdens de workshop ervoor gezorgd dat ik werkelijk inzicht kreeg in mijn problemen met voeding. Daarnaast heeft het e-boek van Sandra me erg veel gebracht. Dit ontving ik nadat ik me geabonneerd had op haar nieuwsbrief. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn ‘reis’ zorgvuldig ben gaan plannen en vangnetten heb voorbereid voor de momenten dat het moeilijk is of zelfs de verkeerde kant op dreigt te gaan. Ik heb gemerkt dat, zoals in het hele leven, voorbereiding alles is. Hierdoor is me gelukt wat me nog niet eerder gelukt is: ik val af, zonder stress en honger!

Krista Verstege

“Ik heb veel aan deze methode omdat het de nadruk legt op mij als mens en niet op mijn gewicht. Ik ben in 4 weken al 5 kilo kwijt…!”


“Ik kijk uit naar je dagelijkse mailtjes, heb het gevoel dat ik je al heel lang ken. Je raakt regelmatig de juiste snaar en lijkt mij goed aan te voelen. Ik heb veel aan deze methode omdat de nadruk op mij als mens ligt en niet op mijn gewicht. De oefeningen brengen mij meer in evenwicht en mijn zelfbeeld is positiever geworden. Mag mij op de eerste plaats plaatsen en me niet wegcijferen. Ik ben rustiger geworden. Ik zat al langere tijd erg vol en kon moeilijk grenzen aangeven. Ik snoep minder en kan makkelijker eten laten staan als ik me voldaan voel. Voorheen kon ik makkelijk dooreten. Ben in 4 weken al 5 kilo kwijt terwijl ik niet echt het gevoel heb dat ik zwaar op dieet sta. Alles wat ik weet over diëten, eten en bewegen kan ik zelf gebruiken en toepassen. Jij geeft mij richtlijnen en maakt mij bewust van mijn eigen ik. Ik vind het jammer dat het voor 8 weken is en niet langer.”

Anita Stokman
Anita Stokman

“Je zelfstudie programma is een hele fijne dagelijkse steun in de rug om mijn eetgedrag te veranderen."


Ik word me niet alleen bewuster van wat ik doe, voel me veel minder gestresst, maar ben de afgelopen maand ook verrassend genoeg zonder veel moeite 6 kilo afgevallen. Het is het geld meer dan waard!”

Cora Koppen, Amerika
Cora Koppen, Amerika

“Erg mooi zelfstudie programma." 


Kom achter allerlei zaken van mijzelf en helemaal hoe snel ik denk mij nergens aan te hoeven houden omdat… en dan komen er allerlei redenen.”

Dienke

© 2016 Sandra Derksen - BeVision - Licht Op Je Zelf® - Alle rechten voorbehouden